Samoerai shiatsu

Samoerai shiatsu

Het samoerai shiatsu programma is een school oefenprogramma voor kinderen van zes tot twaalf jaar, dat gebruikt maakt van beweging en zintuiglijke waarneming op een speelse en respectvolle manier. De training op scholen wordt verzorgd door Jerry Elkhuizen, van Praktijk Elkhuizen. Hij is een gecertificeerde samoerai shiatsu trainer, shiatsu therapeut en shiatsu docent.

Samroerai shiatsu

Het samoerai shiatsu programma heeft als doelstelling:

  • bevordert gezondheid en welzijn
  • bevordert concentratie
  • een gezonde houding ondersteunen
  • respect naar elkaar en saamhorigheid in de klas
  • op een speelse en respectvolle manier van aanraken
  • vermindert stress
  • ondersteunt de fijne motoriek
  • het leren van Japanse cultuur en taal

In het samoerai shiatsu programma bestaat uit een verhaallijn van broer en zus,  meisje Hanako, en jongen, Kooko. Zij zitten op de samoerai school, in Japan. Bij de samoerai staan respect, normen en waarden hoog in het vaandel!

Met het samoerai programma gaan de kinderen elkaar op een respectvolle manier masseren en oefeningen doen. Voordat we beginnen vragen de kinderen aan elkaar: “mag ik je aanraken?”

Enkele samoerai shiatsu oefeningen zijn:

Hoe ziet het programma eruit voor scholen?

Voor het beste resultaat zal eerst de leerkrachten getraind worden. Dit heeft als voordeel dat ze weten wat er gaat gebeuren en kunnen ze de trainer assisteren bij het lesgeven aan de kinderen. Tevens kunnen de leerkrachten het samoerai shiatsu programma zelf doorzetten in de klas. De training voor de leerkrachten kan bijvoorbeeld gegeven worden tijdens een studiedag. De samoerai shiatsu training voor de leerkrachten duurt ongeveer twee uur.

Afhankelijk van wensen en budget van de school zal door de trainer minimaal 3 keer één uur les worden gegeven aan de kinderen in een klas.

De kinderen leren specialistische oefeningen en massagetechnieken toepassen die zijn gebaseerd op shiatsu. Tevens leren de kinderen wat Japanse woordje zoals: O genki desu ka? Wat betekend “hoe gaat het met jouw?” en Arigato. Wat betekend “bedankt”.

Na de trainingen kunnen de leerkrachten het samoerai programma zelf in de klas voortzetten. Dit duurt dat ongeveer tussen de 16 en 20 minuten. Dit kunnen de leerkrachten elke dag of een aantal keer per week toepassen. Of wanneer de kinderen er behoefte aan hebben.

Lijkt het je wat om het samoerai shiatsu programma op jouw school toe te passen? Of wil je nog wat meer informatie? Ik kom graag bij jullie op school om het één en ander nader toe te lichten! 

Telefoon: 079 3230993
Email: info@praktijkelkhuizen.nl

Samroerai shiatsu

Arigato!