Hormonaal shiatsu behandeling

Er zijn twee belangrijke behandelingen voor hormonale klachten. Een hormonaal shiatsu behandeling en een gecombineerde Hormonale, Schildklier en Allergie behandeling (kortweg HSA genoemd).

De hormonaal shiatsu behandeling is opgezet door Toru Namikoshi en verder ontwikkeld door Denis Binks.
De HSA behandeling is ontwikkeld door Denis Binks. Binks is een belangrijk persoon geweest voor de ontwikkeling van shiatsu. Hij heeft de shiatsu naar Europa gebracht. In 1976 opende hij de Nippon–‐Nederlandse shiatsu school, waar hij lesgaf tot aan zijn plotselinge overlijden in 1997.

Denis Binks heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van hormonale klachten. Hij heeft de behandeling getest in zijn praktijk en heeft de resultaten besproken met gynaecologen.

De hormonale behandeling

De hormonaal shiatsu behandeling wordt met name ingezet bij menstruatie klachten zoals PMS, slechte menstruatie cyclus, pijnlijke menstruatie, hoofdpijnen, rugpijnen en zwangerschapswens. De hormonaal behandeling kan ook worden ingezet bij depressie veroorzaakt door hormonale disbalans, endometriose, na een miskraam, bij seksuele problemen, hormonale migraine en hoofdpijnen en chronische oververmoeidheid.

De Hormonaal Schildklier en Allergie behandeling (HSA)

De HSA behandeling is een behandeling voor cliënten met zowel hormonale, schildklier als allergische klachten. De HSA wordt eerder ingezet bij overgangsklachten dan de hormonaal behandeling. Bij overgangsklachten is er iets aan de hand in heel het lichaam. Energetisch gezien blijft de vrouwelijke cyclus altijd behouden. Dit kan gaan blokkeren boven het middenrif. De cliënt kan last krijgen van hyperventilatie, verdriet, boosheid en heeft weinig energie. Het lichaam is uit evenwicht. Door de HSA behandeling komt het lichaam tot rust.

Belangrijk bij dit alles is de doorstroming van de conceptiebaan oftewel de Ren Mai. Dit is de baan die aan de voorzijde van het lichaam loopt. Bij de overgang verandert de stofwisseling, dit kan leiden tot gewichtstoename. Met shiatsu kunnen deze processen positief worden beïnvloed.