Kom weer in balans

5

Heb je nek/schouder klachten?

Sinds de komst van de smartphone hebben mensen steeds meer van nek/schouder klachten. Ik noem dit ook wel “smartphonesyndroom”.

5

Ook zo'n last van je rug?

Ze noemen niet voor niets “zitten het nieuwe roken”. We zitten steeds meer, bijvoorbeeld in de auto, op kantoor, op de bank, etc. Zitten is erg belastend voor de onderrug. Des te belangrijker om dit goed te onderhouden.

5

Overgangsklachten om moedeloos van te worden?

Vooral vrouwen van middelbare leeftijd kunnen erge hinder ervaren van de overgang zoals: opvliegers, slecht slapen, stemmingswisselingen, hoofdpijn, etc.

Je lichaam weer in balans krijgen

Door stress, veel zitten, of juist veel fysieke inspanning raakt je lichaam uit balans. Dit kan zich uiten in allerlei klachten zoals pijn op een specifieke plek of wellicht mentaal bij een burnout.

Met shiatsu therapie ga ik aan de slag waar de klacht vandaan komt. Bij een blessure en iemand is door zijn enkel gegaan is dat makkelijk. Maar bij bijvoorbeeld een burnout of bij een chronische klacht kan dat wat ingewikkelder zijn.

Shiatsu betekent letterlijk “druk met de vingers” en is een manuele therapie die zijn oorsprong kent in Japan.

Als je op een bepaalde plaats van het lichaam verzwakking, stijfheid, tinteling of pijn voelt, zal je onbewust je handen naar de specifieke plek brengen, erover wrijven of erop drukken. Deze instinctieve reactie om ongeregeldheden in het lichaam te herstellen zijn van ver voor de geneeskunde zoals wij die vandaag de dag kennen.

Met shiatsu therapie probeer ik het balans in het lichaam te herstellen en het zelfgenezend vermogen te bevorderen.

 

 

“Het is mijn missie om iedereen zo veel mogelijk van hun pijn klachten af te helpen”

De Specialist op het gebied van Namikoshi shiatsu

Shiatsu is een manuele behandelmethode voor preventieve gezondheidszorg en therapie die vitaliteit bevordert, vermoeidheid verlicht en de natuurlijke zelfhelende kracht stimuleert door druk toe te passen op specifieke punten op het lichaam.

Shiatsu is gebaseerd op het gebruik van de handen voor zowel diagnose als behandeling. De sensitieve vingertoppen kunnen verschillen in temperatuur en stijfheid onderscheiden, die een indicatie zijn voor de conditie van het lichaam. De soort, de diepte en de duur van de druktoepassing moet aangepast worden aan de specifieke behoefte van elk gebied in het lichaam en aan ieder individu.

Ik heb sinds 2007 mijn eigen praktijk en sinds 2017 ben ik ook Namikoshi shiatsu Instructor en geef ik ook les aan de Dutch shiatsu College.

Ook jij kan weer zonder pijn en vol energie aan je dag beginnen!

Z

Smartphone syndroom

Iedereen zit veel op zijn smartphone hier ontstaan veel nek klachten door. Wordt weer bewust van je houding!

Z

Slaap lekker

Het lichaam komt meer in balans. De levensenergie gaat weer stromen waardoor slapen ook beter gaat.

Z

Hormonaal disbalans

In de overgang stopt de maandelijkse cyclus. Echter de energetische cyclus gaat nog wel door. Kom weer in balans!

Ervaringen van mijn cliënten

Ik kan een behandeling van Jerry aanraden. Hij weet voor mijn schouderklachten de juiste plekken te vinden. Daarbij weet hij de spanning eruit te halen. Daarnaaast is Jerry een vriendelijke en betrokken man.

Hans

Inmiddels al weer een aantal jaren kom ik bij Jerry voor de stoelmassage. Regelmatig dei 20 minuutjes voor mijzelf helpen mij bij relatieve ontspanning in een druk leven. Ook mijn beide dochters hebben hun weg naar Jerry inmiddels gevonden. In een prettige omgeving even tijd voor relax en aandacht voor jezelf.

Saskia

Hoe gaan we aan de slag?

Shiatsu therapie wordt meestal over de kleding heen gegeven. Trek dus gemakkelijke kleding aan.

Naar aanleiding van jouw klacht bespreken we samen het plan van aanpak. Afhankelijk van de klacht zal een consult een uur of een half uur duren.

Tevens hanteer ik de regel als er na drie behandelingen geen verbetering plaats vind, ik de behandeling stop. En zal je dan naar iemand anders doorverwijzen.

De behandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars geheel of deels vergoed, mits je aanvullend bent verzekerd. Druk op onderstaande link voor een volledig overzicht van de ziektekostenverzekeraars op de website van de NWP.

Lijst zorgverzekeraars

In de praktijk is een PIN apparaat aanwezig

Wil je ook weer lekker in je vel zitten?

Ontdek wat shiatsu therapie voor jou kan betekenen

Veelgestelde vragen

Worden de behandelingen vergoed?

De behandelingen worden door de meeste zorgverzekeraars geheel of deels vergoed, mits u aanvullend bent verzekerd. Ik ben aangesloten bij beroepsvereniging NWP en koepel KAB.

Heeft shiatsu therapie bijwerkingen?

Op zich heeft shiatsu therapie geen bijwerkingen. Soms kan het voorkomen dat je wat me bent na een behandeling. Zorg ervoor dat je genoeg drinkt!

Moet ik de behandeling eerst zelf voorschieten?

Ja. In de praktijk is een pinapparaat aanwezig. Dus je kan ook pinnen. De factuur wordt per mail verstuurd. Deze kan je indienen bij de zorgverzekeraar.

Moet ik zelf een handdoek meenemen?

Nee dat hoeft niet. Ik de praktijk wordt dit verzorgt.

Ervaringen van mijn klanten

Jerry weet veel van het menselijk lichaam. Hij luistert eerst uitgebreid naar je verhaal. Dan weet hij meestal in kleine stapjes (een aantal behandelingen) of zelfs in 1 behandeling alweer verlichting van de klachten e brengen.

Gea

Al ruim 6 jaar kom ik ongeveer 1 x per maand. Daardoor zijn mijn hoofdpijn klachten en nek/schouder klachten enorm afgenomen. ik gebruik daarom bijna geen pijnstillers meer en migraine heb ik nooit meer gehad.

Henne

Wacht niet langer, gun jezelf een behandeling!

Geef mij de kans om samen met jou aan de slag te gaan.