Voordelen van het verkopen van een huis via een makelaar

Voordelen van het verkopen van een huis via een makelaar

Makelaar

Veel mensen vragen zich af welke voordelen een makelaar heeft ten opzichte van een doe-het-zelfverkoper. Hoewel u zeker geld bespaart door niet met een makelaar in zee te gaan, zijn er enkele nadelen aan het inhuren van een vastgoedexpert. Naast de commissie die de makelaar in rekening brengt, kunnen ze u tijd besparen. Bij het verkopen of kopen van een woning heeft u met meerdere partijen te maken, dus u kunt beter iemand inhuren die er verstand van heeft. Bovendien kennen makelaars alle regels en voorschriften in de vastgoedsector.

Een makelaar heeft de plicht om eerlijk te zijn over de staat van het onroerend goed klik. Een makelaar kan bijvoorbeeld bij de afdeling stadsplanning navragen of u verbeteringen aan het onroerend goed mag aanbrengen. Veel steden vereisen dure upgrades voor oudere huizen. Een huis zonder rioolaansluiting kost bijvoorbeeld tienduizenden dollars om aan te sluiten. Evenzo heeft een makelaar uitgebreide kennis van lokale bestemmingsplannen en kan hij u met deze informatie helpen.

Hoewel veel huizen op internet op onroerendgoedsites worden vermeld, willen sommige verkopers niet dat hun huizen worden geadverteerd, vooral niet tijdens de vakantie. Door samen te werken met een makelaar krijgt u toegang tot huizen die u anders niet zou zien. Als je een huisdier hebt, zoek dan een buurman die het kan huisvesten terwijl je je huis laat zien. Als u niet met het huisdier kunt leven, plan dan een dag waarop u uw eigendom met vrienden kunt bezoeken.

Klik op deze link: https://www.thijssenmakelaars.nl/